Poglej naše pretekle dogodke in kaj pripravljamo

V nadaljevanju te vabimo, da pogledaš s čim se ukvarjamo v društvu. Nekaj delavnic in dogodkov je že ustaljenih, skorajda bi lahko rekli tradicionalnih. Vsako leto pa organiziramo tudi  kaj novega, toliko, da nam ne postane dolgčas. 

Zaradi Corona krize bo letošnji DIVJI tabor, ki je bil planiran v začetku junija, najverjetneje prestavljen na kasnejši termin. 

Tebe, draga ženska pa vabimo, da se pridružiš že 23. aprila na ONLINE zmenkih s tvojim menstrualnim ciklom, ki ga bo vodila Andreja. Več o dogodku preberi tukaj. 

Divji tabori

Divji tabori večdnevna druženja v naravi, z različnimi kreativnimi, glasbenimi ter drugimi delavnicami za osebnostno rast. Letos smo prvič organizirali tudi zimski divji tabor, ki je bil tematsko usmerjen Skrbi zase. Poglej kako smo se imeli na 1. in 3. DIVJEM taboru. Več slik najdeš na naši facebook strani (1., 2., 3.). Program 3. DIVJEGA tabora pa najdeš pa tukaj.

Naslednja divja tabora planiramo poleti 2020, vendar zaradi trenutne situacije še nismo določili datumov. Tematika 5. DIVJEGA tabora bo Nazaj k naravi, tematika 6. DIVJEGA tabora pa Nazaj k sebi. 

Pridruži se nam na odkrivanju sebe in druženju s somišljeniki ob žuborenju potočka in plesu ob tabornem ognju.

Gobarske delavnice in izobraževanja

Gobarske delavnice so naša stalnica že od začetka delovanja društva. So interaktivne, zabavne in poučne, primerne za vse starosti. Vključujejo sprehod po gozdu in travniku, kjer naberemo gobe in užitne rastline. Po tem skuhamo DIVJI golaž nad ognjem in pripravimo razstavo gob, kjer vse nabrane gobe prepoznamo in razdelimo glede na užitnost.  Vodi jih naša članica Katarina Apostolides, ki ima pri mikološki zvezi Slovenije naziv determinatorka svetovalka in aktivno sodeluje v različnih gobarskih društvih po Sloveniji. 

Podrobnejši opis zadnje naše delavnice najdeš tukaj. Za več slik pa klikni ENA DVA TRI 🙂

Lani smo prvič organizirali tudi 3-dnevno gobarsko izobraženje z ekskurzijo, ki ga je vodil Slavko Šerod, predsednik mikološke zveze Slovenije in gobarskega društva Lisička iz Maribora. Udeželenci so si pridobili naziv Determinator pripravnik, skupaj pa smo spoznali 80 različnih vrst gob. Po zaključenem izobraževanju se lahko udeleženci odločili za poglobitev v svet gob in se vpišejo na izobraževanje 2. stopnje pri katerem od mikoloških društev.

Ženski krogi

Od pomladi 2019 organiziramo tudi redne ženske kroge, kjer se srečujemo sestre z namero, da se bolje spoznamo, ozavestimo, povežemo in vzljubimo. 

V teh srečanjih raziskujemo raznolike vaje, meditacije, ples, deljenje v krogu ter samo atmosfero, ki jo pričaramo vsaka s svojo iskro. Raziskujemo taoistične vaje za vitalnost, vadimo prisotnost in senzualnost, osvobajamo telo s plesom in glasom, ena drugi smo ljubeča priča in si zrcalimo naše dušne prostore. Navdih, odgovor, učiteljice in sestre smo ena drugi. Skupaj celimo in negujemo resnico, svojo sočnost in srčnost.

Pozimi 2020 smo začele tudi z Zmenki z luno, kjer smo se skupaj zbrale pod polno luno v gozdu, pomeditirale in se napojile v mesečini. Čudoviti nočni sprehodi se bodo spontano nadaljevali, včasih na polno, drugič na prazno luno. Morda jih kdaj združimo še z nočnim plesom ali nočnim opazovanjem gob. 

Ženske kroge s hvaležnostjo in občudovanjem do žensk vodi naša članica Andreja Kranjc, ki je že od nekdaj navdušena raziskovalka svojega telesa, notranjih darov in virov vitalnosti. K Andreji se lahko prijaviš tudi na individualni zvočni tretmaje s himalajskimi posodami, negovalni Acess Barsi ali energijski Facelift.  

Naslednji ciklus petih ženskih srečanj se začne že 23. aprila.  Zaradi trenutne situacije bo ta ciklus potekal ONLINE. TUKAJ preberi več in se nam pridruži na spoznavanju svojega menstrualnega cikla.

Delavnice destilacije in zeliščarske delavnice

Destilacijske in zeliščarske delavnice organiziramo predvsem v toplejši polovici leta. Najraje imamo delavnice nabiranja divjih rastlin, z našim čarovniškim kotlom pa te rastline pretvorimo v čudovite hidrolate in eterična olja. 

Te delavnice smo do zdaj organizirali predvsem v sklopu divjih taborov, v povezavi z gobarskimi delavnicami in kot gostujoči na drugih festivalih ter dogodkih. 

Divje rastline nabiramo tudi za izdelavo nekaj naših DIVJIH izdelkov, ki jih lahko najdeš v naši spletni trgovini.

 

Posebni dogodki za posebne ljudi

Radi imamo posebne dogodke, dogodke, ki so nekaj drugačnega in novega. Na srečo nam idej nikoli ne zmanjka. 

V času delovanja društva smo organizali več glasbenih popotovanj s starodavnimi inštrumenti, vegansko peko s kvasovkami in dve preživetji v naravi.

 Zadnji dogodek, ki smo ga bili primorani odpovedati zaradi nastale Corona KRIZE bi bil Zvočno kulinarični sprehod po travniku. Program lahko pogledate tukaj, saj obljubimo da pride na vrsto takoj po krizi 🙂

Scroll to Top