Zvočno kulinarični sprehod po travniku


25. april 2020, Izletniška kmetija Žunko,

Srednje nad Mariborom

Vabimo Vas, da se nam pridružite na edinstvenem kulinarično zvočnem popotovanju po travniku. DIVJE kulinarične kreacije izvrstne kuharice Vide Fugine bodo uprizorjene s tradicionalnimi glasbili (gongi, himalajske in kristalne pojoče posode, ropotulje, flavte,…) s strani glasbenice in performerke Alje Petric. 

Pozvani boste, da si zavežete oči in se odpravite na prebujanje ostalih čutil. Protagonista tokratnega večera bosta tako zvok in okus. Vaša ušesa in telesa bodo nežno božali zvoki raznolikih glasbil, ki bodo zvenela v harmoniji s pripravljenimi jedmi in vas bodo ob vsakem hodu odpeljala na neopisljivo čutno potovanje. Vaše brbončice se bodo čudile divjim kreacijam, ki jih niste poskusili še nikoli poprej. 

Doživite unikatno zvočno izkustvo

Doživite zvočni prostor izven mestnega vrveža, čebljanja telefonov in predvajalnikov glasbe ter izkoristite priložnost, da poglobljeno prisluhnete sami sebi. Prepustite se unikatnemu zvočnemu izkustvu, ki bo ob dobri kulinariki vse vaše celice prepojil in pobožal z valovanjem melodij in zvokov iz narave. Akustična terapevtska zvočila telo dosežejo skozi mnogotere reflektorje in ga povabijo k obnavljanju, razstrupljanju ter harmoniziranju.

Spoznajte divje rastline

Pred začetkom zvočno kulinaričnega dela se bomo sprehodili skozi Vidin vrt in si ogledali katere užitne divje rastline najdemo tam. Presenečeni boste nad pestrostjo rastlin in novih okusov, ki jih boste lahko od zdaj naprej uporabljali tudi sami. Vse rastline, ki jih najdemo in tudi tiste, ki bodo v naših jedeh bomo razstavili, jih poimenovali in povedali nekaj o njihovi zdravilnosti. Seveda jih boste imeli možnost poskusiti na licu mesta.

Odkrivanje novih okusov

Prepustite se kreativnim jedem izvrstne Vide. Okusite divjo hrano, ki je mnogo intenzivnejša in hranljivejša od gojene, saj raste tukaj že na milijone let. Je hrana naših prednikov, tista, ki jih je med vojnimi časi velikokrat rešila pred lakoto. Navdušeni boste nad novimi kombinacijami in okusi, ki jih niste poskusili še nikoli prej. Vaša izkušnja bo še intenzivnejša, če se boste odločili za okušanje in poslušanje v temi.

Jedilnik

Z vami bomo

Vida Fugina je lastnica Izletniške kmetije Žunko, kjer nudi prenočišča domačim in tujim gostom. V svoji bogati kulinarični karieri z več kot 20 letnimi izkušnjami je s svojimi kreacijami navduševala goste na protokolarnih dogodkih državnega in evropskega nivoja. Svoje kulinarične veščine je izpopolnjevala na delavnicah cvetlične kulinarike pri baronici Jeleni De Belder v Belgiji. Na njenem posestvu, kjer bo tudi naš zvočno kulinarični večer je večkrat organizirala različne kulinarične delavnice, sodelovala je med drugim tudi s Sanjo Lončar.

 

Alja Petric, pevka rojena v Prekmurju, je svoje življenje po diplomi iz arhitekture usmerila v raziskovanje glasbene umetnosti, glasovno-zvočnih frekvenc in njihovega vpliva na človeka. Zaključuje študij jazz petja na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu, je samozaposlena v kulturi in mentorica petja na Glasbeni šoli B.A.S.E. v Ljubljani. V preteklih letih se je udeležila raznovrstnih izobraževanj na temo zdravljenja z zvokom in terapevtsko uporabo glasu. Zaključila je izobraževanje na Peter Hess® Academy (Peter Hess® Akademija) v Zagrebu in pridobila naziv »Praktičar Peter Hess zvučne masaže«. Je avtorica zvočnih koncertov (Od)Zven trenutka ter soavtorica performansa Zvočne krajine – Spevi & Arije v katerem sodeluje z umetnico JUNEsHELEN. 

Iva Hari  je magistra farmacije in predsednica društva DIVJA. Zaljubljena v naravo. Rada se kratkočasi z odkrivanjem sebe, nabiranjem rastlin in urejanju vrta ter eksperimentiranjem v kuhinji. Preko društva DIVJA želi približati naravo in osebni razvoj širši skupini ljudi. Svojo strast je odkrila v organizaciji kreativnih in nepozabnih dogodkov v povezavi z naravo, pri katerih je njeno glavno vodilo “Ustvarjanje doživetij”. Zagon ji dajejo odzivi ljudi. Hvaležnost, povezanost in iskrenost. Notranji procesi, ki se dogajajo znotraj njih. Nove vezi, ki se stkejo med udeleženci in odprtost do raziskovanja nečesa novega. 

O izletniški kmetiji Žunko

Izletniška kmetija Žunko se razprostira na nadmorski višini 500 m. Ob sončnem vremenu ponuja čudovit razgled na mesto Maribor.

Vida je kmetijo v celoti renovirala. V njej se prepletata harmonija med avtentičnim slovenskim podeželskim stilom in note sodobne kreativnosti. Kmetija danes ponuja nastanitve za domače in tuje skupine gostov – prostora ima za 20 ljudi.

Pridih slovenskega podeželja se dodobra začuti tudi v izbi, ki je opremljena po zapovedih kulturne dediščine. Za renoviranim gospodarskim poslopjem, ki je danes spremenjen v knjižnico in prenočišča, se razprostira zeliščni vrt s starimi vrstami vrtnic. Vrtnice in ostala zelišča se uporabljajo za lokalno proizvodnjo eteričnih olj in hidrolatov Eywineo.

Cena in prijave

Cena na osebo je 45€
Če prideš v paru je cena 40€/osebo

Člani društva DIVJA prejmejo 10% popust!

Prijavite se preko spletne prijavnice TUKAJ. Po prijavi prejmete račun na vaš email. Po plačilu računa bo vaša prijava potrjena. 

Prenočišče

V primeru, da pridete iz dlje oddaljenega kraja in bi želeli prespati ter se odpraviti v nedeljo na pohod po okoliških gričih, nam sporočite, da vam pomagamo/svetujemo pri ureditvi prenočišča v bližini.

Kaj lahko pričakuješ?

Vitalno živo telo

Vibracije terapevtskih glasbil zavalovijo skozi celotni organizem, ga sprostijo, energetizirajo in revitalizirajo. Hrana, pripravljena z živimi sestavinami, našega telesa ne obremeni, ampak vse celice napolni z informacijo življenja. Ob simbiozi obojega boste polni, živi in nahranjeni celostno.

Nova znanja

Na dogodku boste spoznali užitne divje rastline, ki rastejo pred domačim pragom in na skoraj vsakem slovenskem vrtu kot “plevel”. Rastline se boste naučili nedvoumno identificirati, tako da jih boste od zdaj naprej lahko uporabljali za popestritev jedi tudi v domači kuhinji 🙂

 

Čutno izkušnjo

 Povabljeni boste na uživanje hrane in poslušanje zvokov v temi. Tako se bodo vaši čuti izostrili. Okusi postanejo bogatejši in zvoki intenzivnejši. Potop v temo vas bo globoko osvobodil. Misli Vam ne bodo uhajale na opazovanje in presojanje, saj se boste globoko skoncentrirali navznoter in doživeli edinstveno izkušnjo.

Kaj se zgodi v primeru odpovedi?

Če pride do odpovedi iz naše strani, vam vrnemo denar v celoti. Če pride do odpovedi z vaše strani najmanj 14 dni pred dogodkom vam zadržimo 8€/osebo za administracijo, ostalo vam vrnemo. Če pride do odpovedi manj kot 7 dni pred dogokom zadržimo celotno vrednost. Seveda lahko vstopnico prodate ali podarite komu drugemu in si s tem povrnete denar.

Če imate še kakšno vprašanje nas kontaktirajte preko info@divja.net ali pokličite Ivo na 070 841 231.

Scroll to Top